Kim jesteśmy

Szkoła Języków Obcych INFINITY – nauka języków obcych dla dorosłych
Mała Lingua Kraków Prądnik – nauka języków obcych dla dzieci i młodzieży
ETS Authorized Test Center – Autoryzowane Centrum Egzaminacyjne ETS – międzynarodowe egzaminy językowe: TOEIC, TOEFL, WiDaF, TFI
Prometric Test Center – autoryzowane Centrum Egzaminacyjne Prometric – międzynarodowe egzaminy zawodowe m.in. PMI.

Dane kontaktowe: ul. Bociana 6 (Okrąglak), 31-231 Kraków NIP: 686-14-60-516   REGON: 121932537 Numer rachunku:
PL 97 2340 0009 0270 2400 0000 0646  SWIFT: RCBWPLPW Tel: +48 12 395 06 08 Mobile: +48 537 017 211, e-mail: info@infinity.edu.pl

Centrum egzaminacyjne TOEFL iBT oraz Prometric Test Center: al. 29 Listopada 130, IV piętro, 31-406 Kraków tel: +48 12 380 10 30
Mobile: +48 537 017 211
Nasza strona internetowa: https://www.infinity.edu.pl.

Jakie dane osobowe gromadzimy:

Szkoła INFINITY w przypadku wypełnienia formularzy zawartych na poszczególnych podstronach internetowych gromadzi następujące dane osobowe: imię, nazwisko, adres e-mail, adres zamieszkania lub korespondencyjny, numer telefonu, preferencje językowe lub wybór kursu językowego, dane związane z płatnościami on-line, oraz informacje techniczne zawarte cookies.

Korzystając z serwisu internetowego Szkoły INFINITY, w szczególności w przypadku wypełnienia jakiegokolwiek formularza kontaktowego, rozumiem, że:

  1. Administratorem danych osobowych przekazywanych w związku z zawarciem Umowy (w tym także danych osobowych Słuchacza) jest Szkoła Języków Obcych INFINITY Andrzej Kowalski z siedzibą w Krakowie, ul. Bociana 6, (Administrator). Mam świadomość swojego prawa do dostępu do treści moich danych i możliwości ich poprawiania. Wiem, iż moja zgoda może być odwołana w każdym czasie, co skutkować będzie usunięciem danych osobowych z listy kontaktowej Szkoły Języków Obcych INFINITY.
  2. Wyrażam zgodę na przetwarzanie przekazanych przeze mnie danych osobowych w celu realizacji Umowy. Mam świadomość swojego prawa do dostępu do treści moich danych i możliwości ich poprawiania. Wiem, iż moja zgoda może być odwołana w każdym czasie, co skutkować będzie danych osobowych z listy kontaktowej Szkoły Języków Obcych INFINITY
  3. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych oraz danych osobowych Słuchacza zawartych w Umowie przez Administratora w celach obejmujących otrzymywanie informacji i zaproszeń dotyczących wydarzeń i kursów organizowanych przez Szkołę Języków Obcych drogą telefoniczną lub elektroniczną. Mam świadomość swojego prawa do dostępu do treści moich danych i możliwości ich poprawiania. Wiem, iż moja zgoda może być odwołana w każdym czasie, co skutkować będzie usunięciem moich danych osobowych z listy kontaktowej Szkoły Języków Obcych INFINITY

Media

Jeśli przesyłasz zdjęcia na naszą stronę internetową, powinieneś unikać przesyłania zdjęć z wbudowanymi danymi lokalizacji (EXIF GPS). Odwiedzający stronę mogą pobrać i wyodrębnić dane dotyczące lokalizacji z obrazów na stronie internetowej.

Formularze Kontaktowe

Szkoła INFINITY w przypadku wypełnienia formularzy zawartych na poszczególnych podstronach internetowych gromadzi następujące dane osobowe: imię, nazwisko, adres e-mail, adres zamieszkania lub korespondencyjny, numer telefonu, preferencje językowe lub wybór kursu językowego, dane związane z płatnościami on-line, oraz informacje techniczne zawarte cookies.

Korzystając z serwisu internetowego Szkoły INFINITY, w szczególności w przypadku wypełnienia jakiegokolwiek formularza kontaktowego, rozumiem, że:

  1. Administratorem danych osobowych przekazywanych w związku z zawarciem Umowy (w tym także danych osobowych Słuchacza) jest Szkoła Języków Obcych INFINITY Andrzej Kowalski z siedzibą w Krakowie, ul. Bociana 6, (Administrator). Mam świadomość swojego prawa do dostępu do treści moich danych i możliwości ich poprawiania. Wiem, iż moja zgoda może być odwołana w każdym czasie, co skutkować będzie usunięciem danych osobowych z listy kontaktowej Szkoły Języków Obcych INFINITY.
  2. Wyrażam zgodę na przetwarzanie przekazanych przeze mnie danych osobowych w celu realizacji Umowy. Mam świadomość swojego prawa do dostępu do treści moich danych i możliwości ich poprawiania. Wiem, iż moja zgoda może być odwołana w każdym czasie, co skutkować będzie danych osobowych z listy kontaktowej Szkoły Języków Obcych INFINITY
  3. Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych oraz danych osobowych Słuchacza zawartych w Umowie przez Administratora w celach obejmujących otrzymywanie informacji i zaproszeń dotyczących wydarzeń i kursów organizowanych przez Szkołę Języków Obcych drogą telefoniczną lub elektroniczną. Mam świadomość swojego prawa do dostępu do treści moich danych i możliwości ich poprawiania. Wiem, iż moja zgoda może być odwołana w każdym czasie, co skutkować będzie usunięciem moich danych osobowych z listy kontaktowej Szkoły Języków Obcych INFINITY

Cookies

Jeśli zostawisz komentarz na naszej stronie, możesz zapisać się do zapisywania Twojego imienia i nazwiska, adresu e-mail oraz strony internetowej w ciasteczkach. Są one dla Twojej wygody, dzięki czemu nie musisz wypełniać swoich danych ponownie, gdy zostawisz inny komentarz. Te ciasteczka będą trwać przez rok.
Jeśli masz konto i logujesz się do tej witryny, ustawimy tymczasowy plik cookie, aby ustalić, czy Twoja przeglądarka akceptuje pliki cookie. Ten plik cookie nie zawiera danych osobowych i jest usuwany po zamknięciu przeglądarki. Kiedy się zalogujesz, stworzymy również kilka plików cookie, aby zapisać twoje dane logowania i opcje wyświetlania ekranu. Pliki cookie do obsługi plików cookie są przechowywane przez dwa dni, a pliki cookie opcji ekranowych są dostępne przez rok. Jeśli wybierzesz opcję “Zapamiętaj mnie”, Twój login będzie trwał przez dwa tygodnie. Jeśli wylogujesz się z konta, pliki cookie do logowania zostaną usunięte. Jeśli edytujesz lub opublikujesz artykuł, dodatkowy plik cookie zostanie zapisany w Twojej przeglądarce.
Ten plik cookie nie zawiera żadnych danych osobowych i po prostu wskazuje identyfikator posta artykułu, który właśnie edytowałeś. Wygasa po 1 dniu.

Wbudowana treść z innych serwisów internetowych

Artykuły na tej stronie mogą zawierać treści osadzone (np. Filmy, zdjęcia, artykuły itp.). Treści osadzone z innych witryn zachowują się w taki sam sposób, jakby odwiedzający odwiedził drugą stronę. Witryny te mogą zbierać dane o Tobie, wykorzystywać pliki cookie, osadzać dodatkowe śledzenie stron trzecich i monitorować interakcję z tą zawartością osadzoną, w tym śledzić interakcję z zawartością osadzoną, jeśli masz konto i jesteś zalogowany na tej stronie.

Analytics

Strona www.infinity.edu.pl korzysta z serwisu google analitics, który to gromadzi dane osobowe. O serwisie google analitics można przeczytać tutaj: https://policies.google.com/?hl=pl

Strona www.infintiy.edu.pl korzysta z narzędzia analitycznego Yandex.Metrica. O Yandex.Metrica można przeczytać tutaj: https://yandex.com/legal/privacy/

Strona www.infinity.edu.pl korzyta z narzędzia analitycznego piksel facebook, który gromadzi dane osobowe. O piksel facebook można przeczytać tutaj:https://www.facebook.com/business/help/651294705016616

Komu powierzamy dane osobowe:

Dane osobowe mogą być powierzone podmiotom, z którymi mamy podpisane odpowiednie umowy o przetwarzaniu danych osobowych. Do tych firm należą:

  1. MAŁA LINGUA & LINGUA TEENS SPACE Sp. z o.o.
    ogólnopolska sieć szkół języków obcych dla dzieci i młodzieży Grupa PWN
    ul. Gottlieba Daimlera 2 (6. piętro)
    02-460 Warszawa
    mobile1: +48 508 682 149, centrala@malalingua.eu

Jak długo przechowujemy dane

Jeśli zostawisz komentarz, komentarz i jego metadane zostaną zatrzymane na czas nieokreślony. Dzięki temu możemy automatycznie rozpoznawać i zatwierdzać wszelkie komentarze uzupełniające zamiast trzymać je w kolejce moderacji.
Dla użytkowników, którzy rejestrują się w naszej witrynie (jeśli są), przechowujemy również dane osobowe, które podają w swoim profilu użytkownika. Wszyscy użytkownicy mogą w dowolnym momencie wyświetlać, edytować lub usuwać swoje dane osobowe (z wyjątkiem tego, że nie mogą zmienić swojej nazwy użytkownika). Administratorzy witryny mogą również wyświetlać i edytować te informacje.

Dla użytkowników, którzy wyślą do nas formularz kontaktowy, przechowujemy również dane osobowe, które podają w formularzu użytkownika. Wszyscy użytkownicy mogą w dowolnym momencie mieć wgląd, edytować lub usuwać swoje dane osobowe chyba, że prawo lokalne inaczej nakazuje. Administratorzy witryny mogą również wyświetlać i edytować te informacje.

Wypełniając formularz masz świadomość swojego prawa do dostępu do treści moich danych i możliwości ich poprawiania. Wiesz, iż Twoja zgoda może być odwołana w każdym czasie, co skutkować będzie usunięciem Twoich danych osobowych z listy kontaktowej Szkoły Języków Obcych INFINITY, chyba, że prawo lokalne coś innego stanowi.

Jakie prawa ci przysługują

Jeśli masz konto na tej stronie, masz pozostawione komentarze lub wypełniłeś formularz kontaktowy, możesz poprosić o przesłanie wyeksportowanego pliku danych osobowych, które posiadamy o Tobie, w tym wszelkich danych, które nam przekazałeś. Możesz również poprosić o usunięcie wszelkich danych osobowych, które posiadamy o Tobie. Nie obejmuje to żadnych danych, które jesteśmy zobowiązani przechowywać w celach administracyjnych, prawnych lub bezpieczeństwa.

Gdzie wysyłamy twoje dane

Twoja dane mogą być wysłane lub powierzone w celu realizacji zamówienia jakie złożyłeś na naszej stronie następującym podmiotom:

  1. MAŁA LINGUA & LINGUA TEENS SPACE Sp. z o.o.
    ogólnopolska sieć szkół języków obcych dla dzieci i młodzieży Grupa PWN
    ul. Gottlieba Daimlera 2 (6. piętro)
    02-460 Warszawa
    mobile1: +48 508 682 149, centrala@malalingua.eu
  2. Primeon sp. z o.o. ul. Słowicza 43 02-170 Warszawa
    NIP: 522-29-87-682 Telefon: +48 501 874 882
    e-mail: info@langlion.com
    https://langlion.com/pl/polityka-prywatnosci/

Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.

Kontakt do nas:

Szkoła Języków Obcych INFINITY
ul. Bociana 6 (Okrąglak), 31-231 Kraków
NIP: 686-14-60-516   REGON: 121932537
Numer rachunku:
PL 97 2340 0009 0270 2400 0000 0646  SWIFT: RCBWPLPW

Tel: +48 12 395 06 08 Mobile: +48 537 017 211, e-mail: info@infinity.edu.pl

Centrum egzaminacyjne TOEFL iBT oraz Prometric Test Center:
al. 29 Listopada 130, IV piętro, 31-406 Kraków
tel: +48 12 380 10 30 Mobile: +48 537 017 211

Jak chronimy twoje dane

Dane osobowe, które są przez nas gromadzone są zabezpieczone szyfrowanie oraz dwuetapowym uwierzytelnieniem dostępu; środki bezpieczeństwa jakie stosujemy to także szkolenie personelu w zakresie ochrony danych osobowych.

Procedury postępowania w przypadku naruszenia ochrony danych

W przypadku wykrycie przypadku naruszenia ochrony danych, osoba która dokonała wykrycie musi postępować zgodnie z następującymi wytycznymi:

1. Określić, jakie zdarzenia stanowią naruszenie ochrony danych osobowych.
2. Niezwłoczne poinformowanie o zdarzeniu osoby nadzorującej (powinien to być inspektora ochrony danych, a w przypadku gdy nie został wyznaczony inna osoba upoważniona przez administratora lub sam administrator danych),
Pozostać na miejscu zdarzenia w stanie nienaruszonym do czasu przybycia inspektora ochrony danych lub innej osoby nadzorującej.
3. Po przybyciu inspektor ochrony danych lub inna osoba odpowiedzialna związana z dokumentowaniem okoliczności naruszenia, wykonuje następujące czynności:
– sporządza notatkę z przeprowadzonych oględzin miejsca zdarzenia,
– sporządza kopię obrazu wyświetlonego na ekranie monitora komputera związanego z naruszeniem,
– sporządza kopię zapisów rejestrów systemu informatycznego służącego do przetwarzania danych lub zapisów konfiguracji technicznych środków zabezpieczeń systemu,
– odbiera pisemne wyjaśnienia od osoby, która ujawniła naruszenie.
4. Niezwłocznie przedstawić zebrany materiał administratorowi danych, który z pomocą inspektora ochrony danych, w terminie i na podstawie przesłanek określonych w ogólnym rozporządzeniu o ochronie danych powinien ocenić, czy zaistniałe naruszenie podlega obowiązkowi zgłoszenia organowi nadzorczemu oraz powiadomieniu osoby, której dane dotyczą.
5. Przedstawić administratorowi przez inspektora ochrony danych skutków naruszenia oraz środków i działań mających zaradzić naruszeniu, a także, jeżeli to konieczne, mających zminimalizować negatywne skutki naruszenia.
6. Jeżeli istnieje taki obowiązek – sporządzić zgłoszenie do organu nadzorczego oraz zawiadomienia do osoby, której dane dotyczą.
7. Udokumentować skutki oraz podjęte środki i działania, o których mowa w pkt 5.

Od kogo otrzymujemy dane osobowe

  1. MAŁA LINGUA & LINGUA TEENS SPACE Sp. z o.o.
    ogólnopolska sieć szkół języków obcych dla dzieci i młodzieży Grupa PWN
    ul. Gottlieba Daimlera 2 (6. piętro)
    02-460 Warszawa
    mobile1: +48 508 682 149, centrala@malalingua.eu
  2. Prometric B.V.
    Hogehilweg 8,
    1101 CC Amsterdam Numer NIP: NL 803392928B01
  3. Klienci Szkoły Języków Obcych, którzy przekazują dane osobowe na podstawie odrębnej umowy o powierzenie danych.

Klauzula informacyjna:

Realizując obowiązek informacyjny wynikający z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej „RODO”) Szkoła Języków Obcych INFINITY Andrzej Kowalski informuje, że:

  • administratorem danych wskazanych w zgodzie na przetwarzanie danych osobowych jest Szkoła Języków Obcych INFINITY Andrzej Kowalski , ul. Bociana 6, 31-231 Kraków, adres e-mail: info@infinity.edu.pl;
  • kontakt do administratora bezpieczeństwa informacji (ABI) Andrzej Kowalski jest pod adresem e-mail: andrzej.k@infinity.edu.pl;
  • podanie danych jest dobrowolne, w przypadku nie wyrażenia zgody na przesyłanie informacji marketingowych, nie będzie możliwe ich przesyłanie; w przypadku nie podania danych niezbędnych do zawarcia umowy- nie będzie możliwe zawarcie umowy,
  • Uczestnikowi przysługuje prawo dostępu do treści danych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo sprzeciwu, zażądania zaprzestania przetwarzania i przenoszenia danych, jak również prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania;
  • dane powierzone przez Uczestnika mogą być powierzone: współpracownikom Szkoły Języków Obcych INFINITY Andrzej Kowalski (biurowym i programowym), podmiotom współpracującym ze Szkołą Języków Obcych INFINITY Andrzej Kowalski w zakresie nauki języka – nauczyciele, podmiotom świadczącym usługi wsparcia IT Szkole Języków Obcych oraz dostarczającym oprogramowanie informatyczne, podmiotom świadczącym usługi z dziedziny księgowości, rachunkowości, fakturowania, kancelariom prawnym, oraz organizacjom Akredytującym Szkołę Języków Obcych INFINITY Andrzej Kowalski, a w szczególności ETS Global oraz Prometric.
  • podane dane będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 a) RODO – na podstawie zgody w przypadku zgody na przesyłanie informacji marketingowych oraz na podstawie art. 6 ust. 1 b) RODO – na podstawie zawartej umowy,
  • dane udostępnione przez Uczestnika nie będą podlegały profilowaniu;
  • administrator danych nie przekazuje danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej;
  • podane dane osobowe przetwarzane w celu zawarcia umowy będą przechowywane przez okres 5 lat, licząc od końca roku w którym umowa została rozwiązana, a w celach marketingowych przez okres ważności zgody;

Uczestnik ma prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, którym jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna, iż przetwarzanie jego danych osobowych narusza przepisy RODO.